Coral Impex ce trebuie sa stim despre gandacii de bucatarie
DISPECERAT BUCURESTI: Tel Verde: 0800800294 sau Tel: 0736608387
Pentru consultatii gratuite, apelaţi +04 244-517-610
Ce trebuie sa stim despre gandacii de bucatarie
Descrierea gandacilor de bucatarie

Gandacii de bucatarie se regasesc in jurul gospodariilor, caselor si in partea inferioara a blocurilor. Acestia traiesc 1-2 ani si prefera zonele intunecate, calde, cu umiditate ridicata, fiind activ in cursul noptii. Acestia pot fi gasiti in special in subsoluri, pivinite, crapaturile peretilor, camari, sub dusumea, in conducte, si in aer liber, in jurul gunoaielor.

Masculul are o culoare brun-castanie, iar marimea corpului ajunge la 19-25 mm. Femelele au o culoare brun-negricioasa si masoara 18-30 mm. Se misca rapid, avand 3 perechi de picioare, cu spini.

Ootecile sunt pungile in care se regasesc ouale si care contin 12-18 oua cilindrice, alungite, de culoare bruna-cafenie, ce masoara 10-12 mm lungime si 5-7 mm grosime. Larvele apar in lunile iulie – august, iar la sfarsitul lunii octombrie se retrag in locurile de diapauza.

Gandacii de bucatarie se hranesc cu diverse produse alimentare precum resturi de mancare, carne, paine, lactate, dar si obiecte din hartie si bumbac, articole din piele, etc.

Sursă foto: Wikipedia

Cum si de ce ne afecteaza gandacii de bucatarie?

Gandacii de bucatarie ne afecteaza prin prezenta bacteriilor patogene pe care le poseda. Bacteriile patogene, precum si alti agenti patogeni sunt colectati in urma hranirii cu deseuri umane si chiar animale, care raman viabile o lunga perioada de timp. Ajunsi in casele oamenilor, acestia se plimba peste tot si pot murdari alimentele cu fecale sau alte secretii, facand astfel posibila contaminarea acestora. Odata consumate, aceste alimente duc la diaree, gastroenterite si infectii intestinale.

Prin expunerea constanta, apare alergia la aceasta specie de gandaci, care implica urticaria si/sau astmul bronsic.

De asemenea, gandacii de bucatarie provoaca si daune materiale,afectand produse de hartie, piele sau bumbac. Acestia le murdaresc cu materii fecale sau cu secretii salivare si exuvii larvare.

Cum combatem gandacii de bucatarie?

Avand in vedere faptul ca acestia sunt ademeniti de resturi de mancare, sunt necesare masuri de igiena. Trebuie efectuata curatenia in toate camerele si in zonele intunecoase.

Daca acestia tot nu dispar, sau continua sa apara si mai multi, atunci este nevoie sa chemati o echipa de specialisti in dezinsectie.

Echipa Coral Impex va realiza o ESTIMARE GRATUITA, pentru a va putea oferi informatiile necesare cu privire la problema cu care va confruntati.

 

Pentru informatii, contactati-ne:

E-mail: coralimpex@coralimpex.ro

Telefon: +04 244-517-610