Despre miriapode/ centipede si cum ne afecteaza acestea - Coral Impex
DISPECERAT BUCURESTI: Tel Verde: 0800800294 sau Tel: 0736608387
Pentru consultatii gratuite, apelaţi +04 244-517-610
Despre miriapode/ centipede si cum ne afecteaza acestea

Miriapodele se incadreaza in regnul animalia, increngatura artropoda, iar cele mai multe se claseaza in miriapode si centipede. Numarul membrelor variaza de la 10 la aproximativ 750, dar exista si specii cu mai putin de 10 membre. Marimea acestora variaza intre cativa milimetri si 30cm.

In prezent, exista 4 clase de miriapode: Diplopoda, Chilopoda, Symphyla și Pauropoda, acestea continand aproximativ 12.000 de specii, plus o clasa fosila.

Miriapodele traiesc intre 1-6 ani si prefera mediul umed. Iarna se ascund in zone intunecate si umede, iar vara ies la iveala si pot fi gasite in zone precum bai, subsoluri, debara, unde exista un nivel ridicat de umezeala. Acestea ies pe timpul noptii, iar ziua se ascund.

Majoritatea miriapodelor nu sunt periculoase, insa exista anumite specii care secreta o substanta toxica ce irita pielea, iar alte miriapode pot chiar musca.

Miriapodele se hranesc cu plante si materii organice in stare de putrefactie. Astfel, pentru a preveni aparitia lor este necesara eliminarea hranei.
Astfel, unele miriapode sunt daunatoare atat gradinii, cat si omului, prin iritatiile provocate de muscaturi.

Daca aveti probleme cu miriapodele/ centipedele sau alte insecte de acest fel, Coral Impex va poate ajuta.

Contactati echipa Coral Impex pentru a va realiza o ESTIMARE GRATUITA.
Telefon: 04 244-517-610
E-mail: coral@coralimpex.ro
Website: http://www.coralimpex.ro