Despre pasarile daunatoare si cum ne afecteaza acestea - Coral Impex
DISPECERAT BUCURESTI: Tel Verde: 0800800294 sau Tel: 0736608387
Pentru consultatii gratuite, apelaţi +04 244-517-610
Despre pasarile daunatoare si cum ne afecteaza acestea

Desi ne incanta cu penajul lor colorat si cu trilurile melodioase, pasarile pot fi si adevarati daunatori ce distrug culturile agricole si chiar casele oamenilor.

Una dintre pasarile daunatoare este prigoria, cunoscuta pentru distrugerea in cantitati insemnate a culturilor, precum: struguri, pomi fructiferi, floarea soarelui si, in general, orice alte plante de cultura care produc boabe.

In sezonul rece, cand nu gasesc culturi pe care sa le atace, prigoriile se aduna in stoluri mari si ataca albinele, nefiind afectate de veninul acestora. Prigoriile mai vaneaza si gandaci, libelule, grauri, mierle sau cotofene.

O alta pasare daunatoare este cioara de semanatura, care produce pagube in special in culturile de grau si porumb, nu numai prin ciugulirea boabelor, dar si prin acumularea excrementelor acide care afecteaza plantele.

Probabil la fel de des intalnit ca cioara, porumbelul este prezent in apropierea asezarilor umane, atat din mediul rural, cat si din mediul urban. Putem incadra porumbeii in categoria pasarilor daunatoare, deoarece acestia ciugulesc bucati din ziduri si tencuiala subtire. Ei fac acest lucru pentru a obtine substantele aflate in graunele de nisip.

Excrementele porumbelului duc, desigur, la contaminarea aerului insa, dincolo de mirosul neplacut si aspectul inestetic, este important de stiut faptul ca substantele din excrementele acestuia, precum acidul nitric, pot deterioara materialele de constructie (beton, piatra de nisip, tiglele sau straturile de cupru, aluminiu si zinc). Acidul se infiltreaza in fisurile microscopice ale oricarui tip de constructie si dizolva materialul.

Totodata, porumbeii pot transmite paraziti, cum ar fi capusele de porumbei, acarienii, paduchii si plosnitele specifice lor.

Daca aveti probleme cu pasarile daunatoare, Coral Impex va poate ajuta. Contactati echipa Coral Impex pentru a va realiza o ESTIMARE GRATUITA.

Telefon: 04 244-517-610

E-mail: coral@coralimpex.ro

Website: http://www.coralimpex.ro