Despre ploșnițe și cum ne afectează ele - Coral Impex
DISPECERAT BUCURESTI: Tel Verde: 0800800294 sau Tel: 0736608387
Pentru consultatii gratuite, apelaţi +04 244-517-610
Despre plosnite si cum ne afecteaza ele

Ploșnițele sunt insecte invazive parazite care invadează zonele ferite de temperaturi scăzute. Acestea se pot strecura în casă prin crăpături ferite, dar și prinzându-se de hainele oamenilor sau chiar de sacoșele de cumpărături. Două tipuri de ploșnițe des întâlnite sunt cele de pat și cele de cereale.

Ploșnițele de pat

Trăiesc în cusăturile saltelelor și canapelelor, dar se adăpostesc și în spatele tocurilor ușilor și ferestrelor, în crăpături ale pereților sau sub linoleum. Acestea nu sunt atrase de momelile ce atrag în general gândaci și furnici, ci se hrănesc numai cu sânge (uman sau animal), de aceea sunt active în special noaptea. Ele pot trăi până la un an fără hrană.

Ploșnițele de cereale

Au formă aproximativ ovală, capul mic, triunghiular, și sunt de culoare verde sau maro. Forma plată le permite să se ascundă în crăpături, găuri, fisuri sau alte locuri înguste și greu de observat.

Acestea își fac apariția, în general, atunci când temperaturile depășesc 10 grade celsius, iar perioada de vârf a invaziilor are loc vara și la începutul toamnei, când migrează de pe câmp în zonele urbane apropiate. Spre deosebire de ploșnițele de pat, cele de cereale pot zbura.

Acestea din urmă atacă în special culturile de grâu, dar și alte culturi de cereale, diminuând mult calitatea producției. Deși practic sunt inofensive pentru om (spre deosebire de ploșnițele de pat), acestea deranjează mai ales prin mirosul pe care îl emană atunci când sunt strivite.

Dacă aveți probleme cu ploșnițele iar acestea v-au invadat deja locuința sau grădina, apelați la specialiști.

Echipa Coral Impex va realiza o ESTIMARE GRATUITĂ, pentru a vă putea oferi informațiile necesare cu privire la problema cu care vă confruntați.

Contactați-ne:

E-mail: coralimpex@coralimpex.ro

Telefon: +04 244-517-610