Festivalul International de Sah Coral Impex 2017 – Editia a II-a
DISPECERAT BUCURESTI: Tel Verde: 0800800294 sau Tel: 0736608387
Pentru consultatii gratuite, apelaţi +04 244-517-610
Festivalul International de Sah Coral Impex 2017 – Editia a II-a

Festivalul International de Sah Coral Impex 2017 – Editia a II-a

Coral Impex a organizat, in perioada 22-23 septembrie 2017, cea de-a doua editie a “Festivalului International de Sah Coral Impex”, la Facultatea de Stiinte Economice UBB CLuj.  In cadrul evenimentului au participat peste 250 de sahisti, din peste 12 tari, dintre care 14 dintre acestia sunt maestri internationali.

Ma bucura faptul ca Festivalul International de Sah Rapid CORAL IMPEX a fost un mare succes si imi doresc ca aceasta competitie sa devina o traditie in Cluj Napoca si sa fie prezent in mod constant in circuitul international de turnee de sah. Cu prilejul organizarii acestor competitii speram ca, in curand, municipiul Cluj Napoca sa devina capitala sahului. Doresc, pe aceasta cale sa multumesc Asociatiei Judetene de Sah condusa de domnul Alin Toma Andreica si echipei lui, pentru sprijinul acordat, fara de care, acest eveniment nu ar fi fost posibil. Speram ca acest festival sa reprezinte o motivare pentru tinerii sahisti care au avut si vor avea ocazia sa aiba ca si parteneri de joc mari maestri internationali si mari maestri. Aceasta este declaratia sponsorului festivalului, managerul general al Coral Impex,  Alexandru Badea.

Festivalul International de Sah Coral Impex  este cea mai mare competitie de sah rapid din Romania. Competita a recompensat jucatorii cu premii totale in valoare de 10.000 euro.

Toma Alin Andreica, este presedintele Asociatiei Judetene de Sah si membru al Consiliului Director al Federatiei Romane de Sah si a afirmat ca este impresionat de aceste eveniment.

Pe primele opt locuri s-au clasat :

  1. Sergey Fedorchuk (GM, Ucraina),
  2. Vadim Malakhatko (GM, Belgia)
  3. Daniel Fridman (GM, Germania)
  4. Yuri Vovk (GM, Ucraina)
  5. Balog Imre (GM, Ungaria)
  6. Vladimir Hamitevici (Republica Moldova, IM)
  7. Benjamin Gledura (GM, Ungaria)
  8. Vlad Jianu (GM, Romania)

iar la feminim s-a impus Andreea Coman (WFM, CSM Bucuresti)