Informatii despre soareci si de ce sunt ei periculosi
DISPECERAT BUCURESTI: Tel Verde: 0800800294 sau Tel: 0736608387
Pentru consultatii gratuite, apelaţi +04 244-517-610
Despre soareci si de ce sunt ei periculosi

Despre soareci

Soarecii sunt mamifere rozatoare mici, de culoare cenusie, cu ochii mici, botul ascutit si membrele posterioare mai scurte decat cele anterioare. Dimensiunea soarecilor variaza intre 7-10 cm, iar greutatea lor intre 10-20 g.
Soarecii sunt o specie omnivora si se hranesc cu aproape orice aliment gasit in camara casei. Alimentele preferate sunt semintele de cereale si plantele industriale, dar si alimentele gasite in locuinte, precum fructele, legumele sau carnea. Ei pot trai fara apa, daca mananca alimente umede.
In ceea ce priveste inmultirea, aceasta are loc pe tot parcursul anului. Gestatia variaza intre 20-21 de zile, iar femela poate naste pana la 10 pui de 6-7 ori pe an.
Soarecii traiesc oriunde se gasesc asazari omenesti, de la gospodarii, constructii industriale, pana la depozite de furaje, de produse alimentare sau de textile.

De ce sunt periculosi soarecii?

Soarecii pot fi periculosi, deoarece odata stabiliti in gospodarii, vor produce pagume insemnate in camarile locuintelor, magaziile de cereale, sau oriunde gasesc ceva de mancare. Alimentele odata atinse de un soarece sunt infectate cu diversi agenți patogeni, care pot provoca omului, dar si animalelor de casa boli infecțioase. Totodata, cand un soarece intra in contact cu un aliment ii imprima acestuia un miros neplacut de urina. Micile rozatoare sunt un adevarat chin la casa omului, deoarece strica mai mult decat consuma.
Daca intalniti soareci in locuinta dumneavoastra, este important sa luati masuri pentru a scapa de neplacerile provocate de acestia. Insa, va recomandam sa apelati la specialisti in dezinsectie pentru a scapa definitive de probleme.
Daca aveti probleme cu rozatoarele Coral Impex va poate ajuta. Contactati echipa Coral Impex pentru a va realiza o ESTIMARE GRATUITA.
Telefon: 04 244-517-610