Cum scapi de ploșnițele de pat?

Dacă ți s-a întâmplat să te trezești dimineață cu urme de mușcături pe corp și să nu știi de unde le ai, uite o sugestie: ploșnițe de pat. Aceste insecte mici, ovale, cât sămânța unui măr se ascund în așternuturi, saltele, în orice crăpătură din podea sau tavan și trăiesc hrănindu-se cu sângele animalelor sau al oamenilor.

De cele mai multe ori nu le observăm, au un corp plat, care le permite să se ascundă oriunde. Însă, după ce se hrănesc, corpul lor se umflă și capătă o culoare roșiatică. Nimfele se schimbă de 5 ori înainte de a ajunge la maturitate și au nevoie să se hrănească o dată înainte de fiecare schimbare – practic, o ploșniță de pat are nevoie de 5 mușcături pentru a ajunge la maturitate. În condiții favorabile, poate atinge maturitatea în aproximativ o lună, iar femelele pot produce minim 3 generații pe an. Pe parcursul vieții, o singură femelă de ploșniță poate depune sute de ouă, fiecare dintre ele fiind de mărimea unui fir de praf. Gândește-te la câte ouă de ploșniță se pot ascunde acum în pat tău.

Unde se ascund ploșnițele de pat?

Nu se numesc degeaba ploșnițe de pat. De cele mai multe ori se ascund în saltele, somiere, rame sau tăblii de pat, oriunde sunt aproape de oameni pentru a se hrăni pe timpul nopții. Se pot muta oricând doresc, se pot răspândi prin camere sau chiar în întreaga locuință. Ploșnițele de pat pot trăi într-un mediu curat la fel de bine ca într-un mediu murdar. Asta înseamnă că le poți găsi chiar și într-o cameră de hotel imaculată.

Cum scapi de ploșnițele de pat?

Cum identifici semnele unei infestări cu ploșnițe de pat?

Ploșnițele de pat se hrănesc în timpul nopții, timp de 3-10 minute, pe orice zonă expusă a pielii. Aceste mușcături sunt nedureroase – nu vei ști că ai fost mușcat de o ploșniță decât în momentul în care vei vedea semnele. Dacă observi din ce în ce mai multe astfel de mușcături, inspectează cu atenție patul și așternuturile. Dacă găsești pete mici de sânge pe cearceafuri sau fețe de pernă, pete întunecate, mici coji de ouă sau un miros pregnant de mucegai, nu mai este loc de dubiu – te confrunți cu ploșnițe de pat.

Cum scapi de ploșnițele de pat?

Pentru a scăpa de ploșnițe, trebuie să cureți locurile în care acestea trăiesc:

  • Spală lenjeria de pat, perdelele, păturile, pernele și hainele la o temperatură ridicată.
  • Folosește o perie tare pentru a freca cusăturile saltelelor și a îndepărta ploșnițele de pat și ouăle lor înainte de a aspira.
  • Aspiră frecvent patul și zona din jur. După ce ai aspirat, pune imediat sacul aspiratorului într-o pungă de plastic și aruncă-l în coșul de gunoi de afară.
  • Învelește salteaua cu o husă cu fermoar, bine țesută, pentru a împiedica ploșnițele să intre sau să iasă. Ploșnițele de pat pot trăi până la un an fără să se hrănească, așa că păstrează husa pe saltea cel puțin un an pentru a te asigura că toate insectele din saltea sunt moarte.
  • Repară crăpăturile din tencuială, lipește tapetul desprins pentru a scăpa de locurile în care se pot ascunde ploșnițele.
  • Scapă de dezordinea din jurul patului pentru a elimina orice posibilă ascunzătoare.
  • Apelează la CORAL IMPEX pentru a efectua tratamente repetate de dezinsecție, până la dispariția completă a infestării
Call Now Button