Dezinfecție împotriva COVID-19

Dezinfecție împotriva COVID-19

COVID-19 ne-a făcut să fim mai conștienți de rolul pe care igienizarea spațiilor îl are în menținerea stării de sănătate. În ultimii 2 ani, oamenii au adoptat reguli mai stricte de igienă, au preluat modalitatea corectă de spălare a mâinilor și s-au înarmat cu dezinfectanți. Dar cum rămâne cu spațiile?

Virusul care provoacă COVID-19 poate ajunge pe suprafețe și este posibil ca oamenii să se infecteze dacă ating aceste suprafețe și apoi își ating nasul, gura sau ochii. În realitate însă, în majoritatea situațiilor, riscul de infectare prin atingerea unei suprafețe este scăzut. Dar asta nu înseamnă că nu ar trebui să dezinfectăm periodic, mai ales dacă acasă sau la locul de muncă a fost depistată o persoană pozitivă.

Dezinfectarea locuinței împotriva COVID-19

Curățarea și dezinfectarea nu înseamnă același lucru. Curățarea suprafețelor implică îndepărtarea germenilor și a impurităților – curățarea nu ucide germenii, ci doar diminuează numărul acestora. Orice proces de curățare trebuie să fie urmat de o dezinfecție pentru prevenirea COVID-19 și a altor boli respiratorii. Dezinfecția presupune folosirea unor substanțe chimice puternice care omoară germenii și implicit, coronavirusul. În urma acestul proces se reduce extrem de mult riscul de răspândire al infecției. În cazul în care o persoană din locuință a fost diagnosticată pozitiv cu COVID-19, ea trebuie izolată de restul membrilor familiei, suprafețele din spațiile în care și-a petrecut timpul trebuie curățate și dezinfectate, iar întreaga locuință trebuie aerisită corespunzător. Aerisirea camerelor zilnic reprezintă și o modalitate bună de prevenire a COVID-19.

Ce se întâmplă în spațiile declarate focar de coronavirus?

Dacă în locuințe pot fi folosite substanțe și soluții chimice din comerț (cu indicație pentru înlăturarea germenilor), în cazul spațiilor de mari dimensiuni (clădiri de birouri, hale industriale, fabrici, etc.), este necesară intervenția specialiștilor. Coral Impex se ocupă de dezinfecția spațiilor declarate focare de COVID-19 încă de la începutul pandemiei. Se folosesc utilaje, echipamente performante și tehnologii de ultimă generație și produse dezinfectante avizate de Ministerul Sănătății, special concepute pentru combaterea acestui virus.

Serviciile noastre implică atât dezinfecția microaeroflorei, cât și a suprafețelor. Rezultatul este un spațiu curat, igienizat și dezinfectat în cel mai mic detaliu. Niciun virus sau germen nu are cum să supraviețuiască după intervenția noastră. Intervenim în cel mai scurt timp atât în cazul persoanelor fizice, agenților economici din orice domeniu, cât și în cazul instituțiilor bugetare.

Metode de prevenire a infectării cu COVID-19

Metodele de prevenire a infectării cu COVID-19 au ajuns în cele din urmă să facă parte din ritualul nostru zilnic. Spălarea mâinilor cu apă și săpun timp de minim 20 secunde, purtarea măștii, evitarea spațiilor aglomerate și păstrarea unei distanțe de minim 1.5 metri față de alte persoane, reprezintă doar câteva măsuri pe care fiecare persoană trebuie să le aplice pentru a evita infectarea cu acest virus. Aerisirea regulată a spațiilor închise, curățarea și dezinfectarea periodică a suprafețelor (în cazul locuințelor este suficient dezinfectarea suprafețelor cu o soluție pe bază de alcool sau clor) sunt alte modalități de a ține virusul la distanță.

Pandemia de coronavirus pare că se îndreaptă către final, însă asta nu înseamnă că trebuie să lăsăm garda jos. Prevenția rămâne în continuare cea mai bună formă de tratament. Apelează cu încredere la serviciul nostru profesional de dezinfecție împotriva Covid-19.

Call Now Button